coche glp

Quins vehicles puc adaptar a GLP

Els cotxes de gasolina poden transformar-se a GLP, però han de complir-se unes certes condicions i requisits tècnics per a complir amb la normativa de la DGT i aconseguir l’etiqueta ECO. El GLP és el gas liquat i l’alternativa preferida per a molts, incloent a fabricants de cotxes que tenen models amb Autogas que accepten tant gasolina com GLP.

A més, existeix la tendència de convertir els cotxes de gasolina en compatibles amb gas liquat, moltes persones dubten que aquesta transformació pugui ser eficient. Però si, és possible gaudir dels avantatges del GLP com consumir menys energia i comptar amb l’etiqueta ECO sense haver de comprar un cotxe nou.

És possible comptar amb un cotxe híbrid amb motor bifuel, que permet dos dipòsits. Un tèrmic o de gasolina, que funcionen amb gasolina o GLP. Un cotxe a gasolina convencional pot ser adaptat amb un dipòsit per a gas GLP. Però, existeixen diferències tècniques i és necessari adaptar-ho. Igualment, és necessari compartir amb la normativa i els requisits que s’exigeixen per a poder convertir un cotxe en GLP. La seva transformació requereix que sigui apte per a comptar amb l’etiqueta ECO de la DGT.

Els cotxes a gasolina que poden convertir-se són els matriculats des de 1995 fins al 2001, que compleixin amb la norma EURO 3, ja que són d’injecció directa i permeten el canvi i instal·lació d’un segon joc d’injectors amb facilitat, en un taller especialitzat, per a adaptar-lo als dos combustibles per separat, sense que la temperatura pugi excessivament.