Quins cotxes poden adaptar-se al mecanisme GLP

Al mercat de les noves tecnologies, com el GLP de gas liquat i el GNC de gas natural comprimit, està a disposició dels usuaris que comptin amb automòbils adaptats a les noves necessitats energètiques i ambientals dels nostres dies, les quals són semblants en la seva mecànica i funcionament.

La gran diferència es presenta a les marques d’automòbils que les adopten. El GLP és adoptat per als cotxes de Renault, Fiat, Dacia i Opel i el GNC és adoptat per marques automobilístiques com Volkswagen i SEAT.

També, hi ha diferències tècniques entre les dues modalitats, com en el seu sistema d’emmagatzematge i l’estat físic del combustible. Pel que fa a la presència del GLP per a subministrament de gas liquat, es fa la gran diferència ja que aquesta tendència compta amb una xarxa de distribució amb un gran nombre d’estacions de servei i centres de proveïment.

En aquest ordre, els espanyols que viuen a qualsevol ciutat tenen assegurat el seu subministrament. Mentre que els conductors que seleccionin automòbils amb GNC han d’estar atents si el seu cotxe comptarà amb estacions de reportatge a les seves localitats i planificar els seus viatges per regions on pugui fer servir gas o utilitzar gasolina en els seus trasllats on no pugui repostar.

Quan decideixen adaptar un cotxe a GLP, els costos d’inversió en la seva adaptació es retornen molt ràpid, donat l’estalvi en els costos de subministrament de combustible, ja que és una tecnologia més econòmica. Els experts asseguren que entre els 50.000 i 60.000 km de recorregut ja s’ha amortitzat la inversió.