autonomia glp

Quina autonomia té un cotxe GLP?

Els cotxes GLP es caracteritzen per comptar amb un sistema bi fuel, que els permet utilitzar gasolina o dièsel i Gas Liquat del Petroli (GLP), que es coneix també com autogas. Actualment hi ha cotxes que vénen de fàbrica amb el sistema bi fuel, però també es pot modificar un motor convencional perquè usi GLP, és un procés que pot ser realitzat en un taller autoritzat.

Una dels avantatges de comptar amb un cotxe GLP, és que es compta amb un adhesiu ECO de la Direcció General de Trànsit, la qual cosa permet que es pugui circular encara que s’activin els protocols de contaminació, la raó és que en usar aquest combustible es redueixen considerablement les emissions de gasos contaminants.

El dipòsit de GLP dels vehicles té una capacitat de càrrega que va des de 35 litres fins a 160 litres, depenent de la capacitat que disposi el nostre cotxe la seva autonomia serà menor o major, els experts estimen que l’autonomia d’un tanc de GLP oscil·la entre els 300 i 500 km.

S’ha de considerar que cal sumar a l’autonomia total el quilometratge que aporta el dipòsit de combustible tradicional (gasolina o dièsel), per això una dels avantatges dels cotxes GLP és que brinden una major autonomia, gràcies a que no depenen d’un sol tipus de carburant.

No obstant això cal considerar que quan s’utilitza GLP la despesa de combustible és major que quan s’empra gasolina o dièsel, és a dir la quantitat que es recorre per cada litre de GLP, és menor a la quantitat que es recorre amb un litre de combustible tradicional. La mitjana de consum de GLP per cada 100 km és de 9,20 litres, la qual cosa indica que per cada litre podem recórrer prop d’11 km.

Cal considerar a més que en utilitzar GLP podem estalviar prop d’un 40% en combustible, ja que encara que es consumeix major quantitat, el seu cost és menor, el seu preu oscil·la entre 0,6 i 0,7 euros per litre, la qual cosa redueix el cost total, la qual cosa és un gran avantatge, especialment perquè en usar GLP contribuïm a cura del medi ambient.