aceite-cambio-girona

Millors olis per a motor a Girona

Tenim molts factors a considerar per triar el millor oli per al motor del nostre cotxe, depèn molt del tipus de motor que tingui el nostre cotxe, l’ús, quilometratge, temperatures i molts altres detalls que hem de saber al respecte, així com marques d’olis .

Quin oli utilitzar?

El més recomanable és usar l’oli que el manual del nostre cotxe recomana per al nostre motor, ja que és un molt bon punt de partida per saber que oli és el millor per a usar, i el quilometratge recomanat per fer cada canvi d’oli. Hi ha una infinitat d’olis per a motors, tant per a motors a gasolina i motors dièsel, per la qual cosa és normal tenir dubtes que olis utilitzar per a cada cas.

L’oli té un paper molt important en el nostre motor ja que aquest és l’encarregat de mantenir refrigerades totes les peces internes del motor i també mantenir-les lubricades reduint el frec per reduir així el desgast del motor, gaudint així d’un excel·lent funcionament i estendre el màxim possible la vida útil del nostre cotxe ja que el motor és el cor d’ell mateix.

Com triar un oli per al motor del nostre cotxe?

Has de triar amb cura el tipus d’oli sempre usant el recomanat pel manual, el següent és fer servir les millors marques disponibles al mercat. Hi ha dos tipus d’olis per a motor: l’oli sintètic i el mineral. En el manual de l’usuari ens indica quin tipus fa servir el nostre motor, així com la seva viscositat, heu de tenir en compte que si tens un cotxe modern en gairebé el 100% dels casos has de fer servir oli sintètic, ja que aquests estan pensats per a motors moderns, i si tens un cotxe antic has de fer servir el mineral ja que aquests es fabriquen pensats per a les exigències d’un motor d’aquesta època.