glp girona

Haig d’informar l’assegurança quan instal·li GLP?

La resposta en les pàgines oficials de les empreses asseguradores, és que sí que és necessari informar quan els seus afiliats instal·lin un GLP. És un nou accessori i per a ser cobert en eventuals sinistres, és necessària la notificació de la seva instal·lació.

El gas liquat de petroli o GLP és segur, no representa risc en els vehicles que usen aquest sistema ecològic, als quals se’ls instal·la un dipòsit especial per a l’emmagatzematge i alimentació de gas líquid, amb boca de càrrega addicional. També, necessita de vaporitzador, canonades, dispositiu d’injecció i control electrònic de la unitat.

Els cotxes més moderns compten amb l’opció de GLP de fabrica, amb tanc de 57 litres en la zona de la roda de recanvi. Són cotxes amb autonomia d’uns 540 km i capacitat d’ompliment d’un 85%. Són dipòsits fabricats segons regulacions internacionals.

Els carburants tradicionals com el petroli, són més costosos i el GLP és una alternativa atractiva per a les flotes que es traslladen en recorreguts llargs de molts quilòmetres. El autogas dura més, és una realitat que augmenta l’interès de concessionaris i conductors per instal·lar el Kit de GLP en actuacions convencionals.

El GLP és una mescla líquida de butà, propà i altres hidrocarburs que s’usa a temperatura ambient i ocupa menys espai per al seu emmagatzematge, fins a 250 vegades menor que altres combustibles. A Europa hi ha uns 7 milions de cotxes amb aquest sistema i amb una senzilla transformació realitzada per tallers autoritzats, es compta amb GLP segur i més econòmic. En Taller Torrent, som especialistes en la instal·lació de GLP en el seu vehicle a Girona. Demani pressupost sense compromís.