Curiositats del GLP

El GLP o Gas LP és el combustible alternatiu que més s’usa a Europa, amb més poder calorífic i baix cost per a l’automoció i cura del medi ambient. S’usa en una infinitat d’aplicacions, fins i tot una curiositat és que la torxa dels jocs olímpics usa GLP durant el seu recorregut.

És ideal per a cobrir amb servei de gas en habitatges i negocis situats en poblacions rurals. Augmenta la seva eficiència mitjançant la generació d’energia amb gas natural canalitzat, perquè s’extreu del gas natural en un 60% i en un 40% durant la refinació del petroli.

El GLP si no s’usa es perd. Usar-ho és molt convenient, ja que contamina menys que el carbó, la fusta, el fuel i el gasoil. Emet prop d’un 20% menys de CO₂ que el fuel que s’usa en la calefacció i un 50% menys que el carbó.

Una de les seves curiositats més interessants és que es troba entre les dues opcions energètiques amb major eficiència, en una àmplia varietat de classificacions, especialment per a escalfar aigua. El seu volum és 274 vegades menor en estat gasós, que en estat líquid. No obstant això, més d’un 50% de persones en el món cuinen amb llenya o restes de cultius.

És eficient com a combustible per a cotxes, a Europa hi ha 17.500 estacions de GLP que assorteixen a 15 milions de vehicles, sent el carburant amb major presència en el món, amb més de 25 milions de cotxes que l’usen per a funcionar.