bateria coche

Com triar una bateria per al teu cotxe

Totes les bateries tenen una vida útil, en aconseguir-la és necessari reemplaçar-les, aquestes peces d’enginyeria no han canviat molt en els últims 100 anys, ofereixen una durada d’entre 2 i 4 anys en climes càlids, podent estendre’s fins a 6 anys en climes temperats.

Al moment d’adquirir una nova bateria per al teu cotxe és necessari tenir en compte alguns aspectes bàsics:

  • Voltatge de la bateria: els compactes i turismes utilitzen bateries de de 12V, vehicles més grans com els camions utilitzen bateries de 24V.
  • Capacitat nominal de la bateria: es mesura en Ah (Amperes/hora) i indica la quantitat de corrent en amperes que pot subministrar la bateria durant una hora fins a descarregar-se, en el mercat actual podem trobar bateries que ofereixen una rang que va des dels 60 Ah fins als 100 Ah.
  • Intensitat de corrent en un moment determinat, es mesura en Ah i indica la intensitat que és capaç de generar la bateria durant 30 segons a -18 °C , mantenint un voltatge de 12V nominals, podem trobar bateries que van des dels 600 Ah fins als 1.000 Ah, si es viu en llocs amb clima fred es recomana triar bateries de major intensitat.
  • Adquireix una bateria nova: no es recomana comprar una bateria usada, adquireix una de recent fabricació, 3 mesos o menys ja que la bateries que no s’usen tendeixen a perdre càrrega, és important que no tiris la bateria que has substituït a les escombraries, porta-la a la botiga i així evitaràs et cobrin la quota de reciclatge, a més ajudaràs a cuidar el medi ambient.