coche congelado

Com protegir el teu cotxe de les gelades

Amb l’arribada de l’hivern i de les baixes temperatures, els conductors comencen a mostrar preocupació sobre quin és la millor manera de cuidar els seus cotxes durant les gelades. I és que ningú vol sortir de casa per a anar a treballar i topar-se amb un cotxe amb tots els cristalls i les llums congelades.

En aquests casos, mai es recomana emprendre la marxa, ja que, el risc d’accident és major, després de tot, la visibilitat del cotxe serà reduïda.

Consells per a cuidar el cotxe durant les gelades

  • Per a evitar que els cristalls del cotxe es congelin es recomana cobrir els mateixos amb cartó, aquest ha de ser prou gruixut. L’ideal és col·locar-ho entre la lluna i els eixugaparabrises del cotxe, això ha de fer-se per a la part davantera del cotxe i per a la posterior.
  • L’ús d’una lona també pot ajudar a prevenir que la lluna es congeli mentre el cotxe està aparcat en l’exterior.
  • En cas que la lluna estigui congelada, s’ha de retirar el gel abans d’emprendre la marxa, però, tirar aigua no és la solució, això només agreujarà tot. L’alternativa és tirar una mica d’alcohol o de refrigerant, d’aquesta manera el gel es fondrà.
  • Tirar-li una solució preparada amb aigua i vinagre als cristalls del cotxe tan aviat s’aparqui, també serà efectiva per a prevenir el congelament d’aquests durant una gelada.

En cas que en entrar al cotxe el parabrisa estigui entelat, tan aviat s’encengui el cotxe, es recomana que després d’uns minuts s’activi la calefacció i col·locar la direcció de l’aire cap al parabrisa. Fregar el cristall amb la meitat d’una patata i després passar un drap sec també és efectiu.