Com passar la ITV al teu cotxe GLP

L’etiqueta ECO de la DGT identifica als usuaris que han decidit sumar-se a la tendència de tenir els avantatges de comptar amb energia del gas liquat de petroli en els seus cotxes. És una tecnologia innovadora que guanya cada vegada més espai.

Per a passar la ITV dels turismes amb tecnologia GNC o GLP, es tenen en comú les inspeccions dels seus sistemes mecànics, com de direcció, frens, il·luminació. Però, les actuacions amb sistema de gas natural GNC o gas liquat GLP compten amb dipòsits de combustible per a emmagatzemar gas i gasolina, al mateix temps.

Quant a la inspecció del seu tanc de gasolina, s’avalua el seu estat i es coneix si té danys com a òxid o esquerdes. També, s’aprecia l’estat del tanc d’aigua i data de caducitat de la seva vida útil, que no excedeixi els 20 anys des de la seva producció. Són anàlisi que aproven el sistema d’estanc i descarten possibles fugides. També, la vigència de l’informe de l’ampolla del cotxe.

Per als cotxes alimentats amb gas natural comprimit, la ITV exigeix inspeccions cada 48 mesos des de la seva matriculació o posada en servei del sistema, per a comprovar el canvi d’ampolles, quan hagi estat necessari.

Es necessita d’informe o certificació de l’estanquitat dels seus dipòsits on es verifiqui almenys cada quatre anys, el bon funcionament del seu circuit. De no comptar amb aquest informe, es pot interpretar com un defecte greu en el cotxe. Però, en ITV s’hauria de certificar la condició del vehicle.

L’altre cas són els tancs d’emmagatzematge GLP, un tipus de sistema que necessita una inspecció després de deu anys de la fabricació del seu tanc d’emmagatzematge de combustible. És una certificació tècnica que es produeix mitjançant inspeccions més distanciades, atès que la pressió d’emmagatzematge del GLP és menor.

Al nostre taller mecànic de Girona som experts en qualsevol modificació del seu vehicle a GLP, demana informació sense compromís.