Canviar la bomba d’aigua del teu cotxe a Girona

La bomba d’aigua o de refrigerant és un component del sistema de refrigeració del motor, la seva funció és garantir que l’aigua o el refrigerant passi per diferents parts del motor per a absorbir de forma adequada l’excés de calor, garantint que aquest es mantingui a la temperatura adequada

El líquid passa pel bloc, la cambra, la culata i les camises disminuint l’excés de calor que es genera pel funcionament del motor, després passa al radiador que s’encarrega de baixar la temperatura del líquid perquè torni novament al circuit, el que evita es produeixi un sobreescalfament del motor.

El sistema de refrigeració a més de la bomba d’aigua inclou un radiador, un ventilador i un termòstat o vàlvula reguladora de temperatura. En la majoria dels cotxes actuals la temperatura mitjana és de 90 °C, quan baixa és necessari revisar el termòstat i si puja massa és necessari revisar el sistema de refrigeració.

La bomba d’aigua és un component que treballa de manera contínua i està subjecte a desgast, el seu canvi es realitza generalment quan se substitueix la corretja de distribució, el temps o el quilometratge recorregut per a fer el canvi depenen de les indicacions de cada fabricant, el manual del cotxe conté les indicacions, també es pot consultar amb un expert.

Quan la bomba deixa de funcionar el refrigerant no circularà i la temperatura del motor començarà a pujar ràpidament, la qual cosa pot generar sobreescalfament.

Un motor amb problemes de refrigeració pot griparse, és a dir, a causa del sobreescalfament moltes de les seves peces poden dilatar-se i augmentar el seu nivell de frec. També es poden cremar les juntes de la culata, la qual cosa causa que l’oli es barregi amb el refrigerant, la qual cosa és fatal per al motor.