amortidors girona

Canviar amortidors a Girona

Els amortidors són components del sistema de suspensió de tot vehicle, s’encarreguen de controlar els moviments de la suspensió del cotxe, per la qual cosa és necessari garantir el seu òptim funcionament amb manteniment adequat. No obstant això, pel seu ús continu sofreixen desgast i quan arriben al final de la seva vida útil és necessari canviar amortidors.

Els fabricants garanteixen que els amortidors mantindran la seva eficàcia al 100% fins als 30.000 km (en condicions normals), a partir d’aquest punt el desgast comença disminuir el seu nivell d’eficàcia, la qual cosa fa que el seu desgast sigui progressiu. Això fa que sigui difícil notar la seva pèrdua de rendiment, per la qual cosa els fabricants i especialistes recomanen canviar els amortidors entre els 50.000 i 80.000 km.

La durada dels amortidors depèn de diversos factors com l’ús que se li doni al vehicle, les vies en què circuli i estil de conducció, quan el cotxe circula majorment en autovies i autopistes els amortidors sofreixen menys i poden mantenir-se en bon estat per un major número de km, però en vies sotregades i camins sofreixen més i la seva vida útil es redueix.

Per això, per a determinar el nivell de desgast dels amortidors el més recomanable és que siguin revisats per un mecànic, que a més revisarà i avaluarà els altres components associats, el determinarà si és necessari canviar-los.

Els tallers especialitzats compten amb la maquinària per a realitzar les proves als amortidors i mesurar el seu nivell desgasti, és important saber que els amortidors deteriorats afecten la seguretat del vehicle, ja que no garanteixen un adequat moviment de la suspensió, poden augmentar la distància de frenat i dificultar qualsevol maniobra.

Els amortidors deteriorats tendeixen a causar danys a altres components del sistema de suspensió i redueixen la vida útil dels pneumàtics, ja que el pes del vehicle no es distribueix en ells de manera uniforme.