cambio aceite girona

Canvia l’oli del teu cotxe a Girona

El motor és el cor del cotxe i necessita estar ben lubrificat per a funcionar de manera òptima i maximitzar la seva vida útil, per això és necessari saber cada quant cal canviar l’oli al cotxe, també és necessari conèixer quin és el tipus adequat de lubrificant i quants litres necessita el motor.

És important conèixer que cada fabricant fixa les seves pròpies especificacions sobre la mena d’oli a emprar i la periodicitat del canvi, no obstant això en línies generals es recomana, si el cotxe és nou, fer el canvi cada 15.000 km o 1 any, la qual cosa succeeixi primer.

Si el cotxe té més de 10 anys es recomana fer el canvi abans dels 10.000 km o cada 6 o 8 mesos. Aquesta diferència en el quilometratge/temps de canvi es deu a la mena d’oli que s’empra, els cotxes nous utilitzen olis sintètics especialment formulats per a protegir el motor i mantenir-lo amb una òptima lubricació per un major quilometratge.

Els cotxes més antics utilitzen olis minerals i semisintètics l’acció de lubricació dels quals tendeix a ser efectiva per a un menor quilometratge, per tant aquests cotxes requereixen se’ls canviï l’oli a un menor quilometratge recorregut o temps de permanència de l’oli en el motor.

Quant a la mena d’oli és important saber que cada motor, d’acord amb les seves característiques i quilometratge recorregut, necessita d’una mena d’oli, en el manual de cotxe s’especifica el tipus que s’ha d’utilitzar en funció del quilometratge del motor.