coches glp

Avantatges de el sistema energètic GLP a Espanya

Les alternatives al dièsel són la tendència dels últims anys, però moltes persones dubten comprar cotxes dotats amb tecnologies innovadores, com el GLP o LPG, gas liquat de petroli, que també es coneix com auto gas, ja que es tracta d’una barreja del gas natural refinat i petroli. Aquest té un cost gairebé del 50% menys que el dièsel o gasolina.

Una de les seves avantatges és que adaptar un motor a gasolina a sistema de GLP és també econòmic i molt senzill, amb l’avantatge que són cotxes que el seu tractament especial els atorga l’etiqueta ECO.

Els motors a GLP com a bifuel funcionen igual que qualsevol motor de gasolina, perquè poden funcionar tant amb gasolina com amb GLP. Però, el més econòmic i adequat és adaptar-se al funcionament GLP per reduir el consum de combustible al mínim quan no es tingui més opció.

Un cotxe a GLP inclou un dipòsit de gas al seu maleter i incorpora un orifici per repostar el gas cap a uns conductes que arriben al motor i que asseguren la seva entrada a l’igual que la gasolina. Són cotxes bi-fuel per funcionar en ambdues modalitats.

A Itàlia o Polònia aquest tipus de cotxes és un veritable èxit per aconseguir rutes més amigables amb el medi ambient. A Espanya s’aconsegueixen estacions de servei que subministren GLP a les ciutats i municipis més grans, on es fa el seu repostatge amb un connector especial i un adaptador per connectar el dipòsit i la mànega de subministrament.